Soms is het van groot belang duidelijk onderscheid te maken tussen betaald personeel en vrijwilligers. Wanneer sprake is van betaald personeel, gelden zowel voor de belastingdienst als voor de wet heel andere regels dan wanneer iemand de taken uitvoert als vrijwilliger. Bovendien dient de sportclub naar al zijn mensen de richtlijnen van zogenoemd ‘goed werkgeverschap’ in acht te nemen. Een vereniging als Werkgevers in de Sport (WOS) of Netwerk in de Sport kan bijstaan met raad en daad, maar ook op deze site is veel informatie beschikbaar. Zorg met de juiste kennis dat de zaken voor de mensen op jouw club goed geregeld zijn.


Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Vrijwilligers & personeel Personeel Vrijwilligers Opleidingen en bijscholingen Trainers & coaches Scheidsrechters en officials Arbeidsrelatie, vergoedingen, contracten Ouders