Zo zijn er veel samenwerkingsverbanden mogelijk tussen de clubs  en scholen, wijkteams en zorginstellingen. Projecten op basis van deze samenwerking kunnen meer mensen vaker laten sporten, met alle positieve gevolgen van dien. Daarnaast kan het tegelijkertijd leiden tot meer leden, wat van groot belang is voor het voorbestaan van de sportclubs en stimulering van de sportparticipatie in Nederland.

Natuurlijk biedt ook de samenwerking met bedrijven tal van mogelijkheden. Bedrijfssport interesseert meer mensen voor sport en kan de gezondheid van werknemers positief beïnvloeden en samenwerking met ondernemers kan leiden tot commerciële kansen, zoals eventuele sponsoring. Een sportclub die de blik naar buiten richt, ziet die kansen in een vroeg stadium en is bovendien zichtbaar voor anderen. Zichtbaar voor andere clubs en bedrijven, maar ook voor de buurt en de lokale overheid en instanties.

Dat noemen we ook wel een open club. Een open club blijft zich ontwikkelen, vraagt zich steeds af wat de behoeften zijn van mensen in zijn omgeving en onderzoekt de mogelijkheden om aan die behoeften te voldoen. De kansen op groei nemen toe en het bestaansrecht van de club blijft gewaarborgd. Bekijk de mogelijkheden voor jouw club om samen te werken met lokale partijen en nieuwe initiatieven te nemen. In de verdere informatie onder dit thema vind je hoe je concreet te werk zou kunnen gaan.


Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Samenwerking Andere sportclubs Open Club Onderwijs Gemeenten Re-integratie Sport en werken De kracht van de combinatie sport en cultuur