“De clubs lopen bijvoorbeeld de barinkomsten mis”, zegt Kemperman. “Ook wij missen de club. Het verenigingsleven. De mensen en het koffietje op zondag. We wilden iets bedenken om alle clubs in Nederland te steunen. Sportclubs hebben het nu niet makkelijk, en zo kan men toch een handje helpen”, doelt Kemperman op ‘helpjecluppie’.

Opbrengsten voor de club

Met ‘helpjecluppie’ kunnen leden of supporters van sportverenigingen een sweater of een t-shirt kopen op de website van het initiatief. Bij de aankoop geef je aan welke club je wil steunen met jouw aankoopbedrag. “Die club krijgt vervolgens de winst van die trui. Dat gaat zo: aan het eind van de actie wordt er een afrekening gemaakt en wordt het bedrag dat verzameld is voor jouw club, naar hen overgemaakt. Dat is een bedrag van ongeveer achttien euro.” De sweater kost 34,95 euro, maar daar moeten de btw, inkoop-, druk- en opstartkosten nog vanaf.

Hopen op drukte

Kemperman speelde al langer met het idee om merchandise te maken voor sportclubs, maar voorlopig is hij druk met de sweaters en shirts voor ‘helpjecluppie’. “Nu kan ik toch bezig blijven met wat ik leuk vind om te doen en helpen we de clubs. Sport verbindt ons, ook nu moeten we proberen verbonden te blijven aan onze favoriete club. Ik hoop dat ik het extreem druk krijg!”

  • Datum: 27-04-2020

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Coronavirus Betrokkenheid met je leden Financiën

Lees ook