Nederlanders zijn samen met de Zweden het meest actief met vrijwilligerswerk. Ook de Denen dragen graag hun vrijwillige steentje bij. In Portugal, Italië en Roemenië doen de mensen het minste aan vrijwilligerswerk.

Ruim een kwart van de vrijwilligers voeren hun taken uit in de sportsector. Daarna volgen ‘scholen’, ‘verzorging en verpleging’ en ‘jeugdorganisaties’. Mannen en vrouwen doen vrijwel even vaak vrijwilligerswerk. Vrouwen vooral op school en in de verzorging, mannen in de sport, het jeugdwerk en de politiek. De belangrijkste motieven om vrijwilligerswerk te doen zijn 'het zelf leuk vinden om te doen' (57%) en 'het fijn vinden om voor een ander iets te doen' (54%). Voor vrouwen is het 'iets voor een ander doen' belangrijker dan voor mannen.

Bekijk hier de infographic. Dit artikel is tot stand gekomen met de bijdrage van de Clubhelden-actie van het AD.

  • Datum: 02-12-2019

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Vrijwilligers Vrijwilligers & personeel Bestuur & organisatie Bestuurlijke vernieuwing

Lees ook