Anja Ten Kate, Hans Knobbe, Nora Schenk, Dennis Flipse en Suzanne van den Einden-Brok zijn de eigenaar van een splinternieuwe stadsfiets van Gazelle. Hun verhalen over wat sport met hen doet viel in het oog uit de bijna tachtig andere inspirerende inzendingen.

Zo vertelt Suzanne over haar ervaring als aanvoerder van het Special Olympics vrouwen G-voetbalteam, dat voor het eerst werd samengesteld en meedeed aan een internationaal toernooi voor G-voetbaldames. Dankzij haar bijdrage aan het vrouwen (G-)voetbal werd zij door de UEFA uitgenodigd om te gast te zijn bij de kwartfinalewedstrijd tussen Frankrijk en USA op het WK vrouwen.

'Woordje klaar'

“Het was een geweldige belevenis en een geweldige erkenning”, vertelt zij in haar indrukwekkende verhaal. “Toen ik 14 jaar geleden begon bij het G-voetbal en durfde ik niet eens iets te zeggen. Nu heb ik mijn woordje wel klaar en wil ik mij inzetten voor mensen met een beperking. Ik ben nog lang niet klaar met de promotie voor het vrouwen G-voetbal.” Lees hier het sportverhaal van Suzanne ‘Een G-leeuwin met een missie‘.

Foto: Screenshot Youtube NOC*NSF Nationale Sportweek

  • Datum: 15-11-2019

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Ledenwerving & –behoud Advies & ondersteuning Samenwerking

Lees ook