Alle sportverenigingen kunnen gebruikmaken van het stappenplan. Een login kun je aanvragen via jouw sportbond. Het uitgebreide Q&A-document werd zeer recent al onder de aandacht gebracht in een artikel hier op Sport.nl/Voorclubs. De nu beschikbare aanvulling op dit document is gebaseerd op vragen die de afgelopen weken veel naar voren kwamen. Zo hadden clubs veel vragen over de verwerkingsovereenkomst.

De praktijk leert overigens ook dat sportclubs veel vragen hebben over het gebruik van foto’s op hun website. Wat mag straks wel en wat mag niet? Belangrijk is vooral dat teamfoto’s en aanverwanten zeker gebruikt mogen worden, als er maar toestemming is gevraagd aan de leden. Veel maatregelen aangaande de nieuwe privacywet draaien overigens om toestemming van gebruik en zorgvuldige behandeling van persoonlijk informatie. De stichting AVG voor Sportverenigingen legde onlangs hier op Sport.nl/Voorclubs nog uit waarom elke club aan het werk moet om dit goed te regelen.

En het te gebruiken model voor een geheimhoudingsverklaring die je door werknemers en vrijwilligers op jouw club kunt laten ondertekenen, is dus op een aantal punten gewijzigd. Maak vooral gebruik van de nieuwe versie. Deze meest recente editie is ook verwerkt in het stappenplan.

  • Datum: 14-05-2018

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Bestuur & organisatie Wet- en regelgeving Alles over de AVG

Lees ook