De campagne omvat landelijke tv en social media. Daarmee wijst de Hartstichting op het kopieergedrag van kinderen in combinatie met roken. Vooral van personen tegen wie kinderen opkijken, zoals voetballers Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, nemen kinderen bepaalde zaken over. Ze kijken tegen hen op, de sterren hebben een voorbeeldfunctie.

De bewustwordingscampagne die onlangs is gestart, moet volwassenen op de club doen beseffen dat ook zij een voorbeeldfunctie vervullen richting kinderen en dat roken in dat opzicht een negatief effect kan hebben. Want: ‘zien roken, doet roken’, is de opvatting van de Hartstichting. Bij voetbal- en handbalclub OBW in Zevenaar geloven ze daar ook in. Vandaar dat de club recent begonnen is met een rookvrije zaterdagochtend.

Stappenplan

Maar wat nu als je het initiatief van de Hartstichting en OBW onderschrijft en je eigen club ook rookvrij wil maken? Waar begin je dan? Verenigingen die aan de slag willen om hun sportaccommodatie rookvrij te maken, kunnen op de website van de Hartstichting een gratis stappenplan aanvragen. Zij ontvangen hiermee tips en promotiematerialen om roken op de club actief te ontmoedigen.

  • Datum: 11-05-2017

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Accommodatie Kantine Rookvrij

Lees ook