Tips voor gastvrije ontvangst

  • Zorg dat er op je vereniging altijd vertegenwoordigers zijn om bezoekers gastvrij te ontvangen en wegwijs te maken, denk hierbij aan een bemande wedstrijdtafel. Niets is vervelender dan bij aankomst alles zelf uit te moeten zoeken. Bij ontvangst geef je je bezoekers alle informatie die nodig is:
  • Waar sporten ze straks en hoe komen ze daar?
  • Waar is hun kleedkamer?
  • Zijn er andere afspraken of formaliteiten rond de wedstrijd?
  • Als vereniging heb je misschien afspraken gemaakt over sportiviteit en respect. Hierop kun je bezoekers attenderen. Dit kan ook met een welkomstkaart of -brief. Een voorbeeld hiervan kun je hier downloaden.
  • Help eventuele problemen op een prettige manier op te lossen. Bijvoorbeeld als kleedkamers of sportlocaties niet tijdig beschikbaar zijn, sporters te laat komen, etc.

Geef het goede voorbeeld

Natuurlijk geven de vertegenwoordigers van je eigen club het goede voorbeeld als het gaat om sportief gedrag. Doet zich toch iets voor en komen er klachten? Sta dan open voor een gesprek, op een rustig moment op een rustige plek.


Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Ontvangst op de vereniging