Dodemont is zelf ook triatleet, en is al vele jaren lid van De Waalstroom. "Onze club is met name gericht op wedstrijdzwemmen. Niet dat met z´n allen plezier beleven aan sporten niet het allerbelangrijkste is, maar we zijn wel prestatiegericht binnen de club. Iedereen wil wel het beste uit zichzelf halen."

Jeugdtriatlon

Vorig jaar werd de club benaderd door triatlonvereniging Cerberus uit Nijmegen. Dodemont: "Zij gaven aan dat ze het zo geweldig vinden hoe wij de jeugd trainen en vroegen ons of wij niet ook aan jeugdige triatleten zwemtraining wilden geven. Daar hebben we binnen het bestuur even over gesproken en besloten dat op te pakken. En best met succes, want vijf jeugdleden gaan beginnen. En we krijgen veel leuke reacties daarop. Maar we zouden natuurlijk graag nog wat meer jeugd willen hebben, dan wordt het nóg leuker!"

Sport die bij je past

Bestuurslid Remco Ariaens had daarvoor de oplossing: de AH Sportactie. Ariaens: "Via een mailing van de zwembond hoorden we van de AH Sportactie. En besloten we een aantal van onze jeugdtrainingen daarvoor open te stellen." Juist een bij de jeugd niet zo bekende tak van sport als triatlon kan de aandacht van de AH Sportactie voor het vinden van de sport die bij je past prima gebruiken. Dodemont: "Ik ben nu 25 jaar, en nog niet zo lang bezig met triatlon. Maar ik had het graag eerder leren kennen! Dus dat hopen we heel veel jeugdleden hier te laten zien."

  • Datum: 14-09-2017

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Ledenwerving & –behoud Ledenwerving AH Sportactie Nationale Sportweek Jeugd

Goede voorbeelden in de buurt


Lees ook