Doorloop het stappenplan

Om sportclubs hierbij zo goed mogelijk te helpen, heeft NOC*NSF een partnerschap gesloten met de Stichting AVG. Zij biedt een online stappenplan aan waarmee op een makkelijke manier aan de AVG-verplichtingen kan worden voldaan. Het programma omvat invulvelden, uitlegvideo’s en juridische standaard documenten. Na het doorlopen van de stappen is er een AVG-verklaring, een bewijs dat alles is gedaan om aan de wet te voldoen. Een login kun je aanvragen via jouw sportbond.

Vul het stappenplan in

Wat verandert er?

De AVG versterkt de positie van de betrokkenen (de mensen van wie gegevens worden verwerkt). Zij krijgen sterkere privacyrechten. Organisaties die persoonsgegevens verwerken – en daar horen ook sportverenigingen toe - krijgen meer verplichtingen. Zo ontkomen clubs er niet meer aan om ‘accountable’ te zijn; er geldt een documentatieplicht: met documenten kunnen aantonen dat je voldoet aan de AVG. Concreet betekent dit: beleid maken en opschrijven hoe je omgaat met persoonsgegevens van je leden en fans/vrijwilligers.

Wat kan ik doen?

Neem contact op met jouw bond voor een login voor het stappenplan. En lees dit uitvoerige Q&A-document zorgvuldig door. Er wordt antwoord gegeven op een groot aantal veelgestelde vragen aangaande de privacywet. Wil je meer lezen over de AVG? Bekijk dan het overzicht van alle artikelen over de AVG.

Vul het stappenplan in  Veelgestelde vragen


Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Alles over de AVG