Beleidsplannen, begrotingen, investeringen, contracten, ze worden allemaal aan de bestuurstafel besproken en vastgesteld. En ook andere belangrijke thema’s als Ledenwerving en Ledenbehoud, Financiën, Accommodatie en Sportiviteit en Respect beginnen veelal bij de bestuurder. Dit alles moet gebeuren met bewaking van de visie voor de langere termijn én met inachtneming van de geldende wet- en regelgeving. Dat zijn grote verantwoordelijkheden waarbij handvatten en praktische hulp goed van pas kunnen komen. Beleidsbepalers in de sport zijn daarvoor op deze pagina aan het goede adres. Want als je nieuwe wegen in wilt slaan of activiteiten wil ondernemen, waar begin je dan? En wat moet je weten om goed beslagen ten ijs te komen? Lees de praktische informatie, download de stappenplannen en ga zelf aan de slag.

Een visie en een toekomstbestendig beleid ontwikkelen, inspelen op veranderingen in de maatschappij en vernieuwend te werk gaan is niet alleen een kwestie van de juiste hulp krijgen. Het is net zo goed in de spiegel durven kijken, jezelf en andere bestuurders kritisch beschouwen op terreinen als representativiteit, competenties, netwerk en veranderkracht. Maar hoe doe je dat met respect voor de mensen en hun werk? Enkele praktische tools bieden uitkomst.


Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Bestuur & organisatie Bestuurlijke vernieuwing Financiën Communicatie Veilig sportklimaat Tips en advies Clubmetingen Wet- en regelgeving Clubsessies: een open blik op de toekomst Alles over de AVG Wat betekent het Sportakkoord voor jouw club? Clubbestuur Coronavirus