Bij zaken omtrent de accommodatie van de club zijn wetten en regels met betrekking tot subsidies, belastingen en vergunningen zeker relevant. En natuurlijk zijn sinds enige tijd regels voor verduurzaming van de accommodatie ook heel vaak onderwerp van gesprek. Aangaande het clubhuis en het park is er echter ook een aantal regels belangrijk, maar waar zelden de nadruk op ligt: auteursrechten.  

Muziek die op de club wordt gedraaid, tv-uitzendingen voor een groot publiek zoals voetbalwedstrijden en zelfs fotomateriaal dat voor het clubhuis of het clubblad wordt gebruikt, er moeten rechten over worden betaald. In Artikel 19 van het Handboek Wet- en Regelgeving staat helder omschreven om welke wetten en regels het gaat en welke verplichtingen clubs hebben.


Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Muziek