Wat betekent duurzaamheid voor de sportvereniging? Heel algemeen gesteld: duurzaam verenigen is het afwegen van sociale, economische en milieuaspecten bij het organiseren van een sportvereniging. Iets concreter betekent duurzaam verenigen dat bij alle activiteiten wordt gestreefd naar optimale winst voor mens, milieu én clubkas. Het doel van duurzaam verenigen is het versterken van de vereniging voor haar leden en de (directe) omgeving nu en in de toekomst.  

Het onderwerp duurzaamheid wordt ingedeeld in de volgende thema’s:

Energie: energiebesparing, energieopwekking

Water: waterbesparing

Afval: besparen, scheiden en verwerken

Green deal: het duurzaam onderhouden van sportvelden

Financiën en subsidies: een overzicht van mogelijkheden en betrokken instanties

Wet- en regelgeving: relevante regels op een rijtje.

Veel organisaties in Nederland houden zich met deze onderwerp bezig, daarom zullen de hieronder volgende pagina’s veel links naar deze instanties bevatten.


Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Duurzaamheid Energie Water Afval Wet- en regelgeving Financien en subsidies Praktijkverhalen duurzaamheid